Nita Residence / Aedifex

first_img Brazil Projects Photographs “COPY” CopyAbout this officeAedifexOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMorumbiBrazilPublished on May 07, 2020Cite: “Nita Residence / Aedifex” [Residência Nita / Aedifex] 07 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴西‘图书馆’住宅 / Aedifex是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Nita Residence / AedifexSave this projectSaveNita Residence / Aedifex Nita Residence / Aedifex Manufacturers: AutoDesk, Eliane, Gerdau Corsa, TATU LAJES, Viapol Lead Architect: Houses ArchDaily CopyHouses•Morumbi, Brazil Year: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938936/nita-residence-aedifex Clipboard Photographs: Carolina Tomaselli Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938936/nita-residence-aedifex Clipboard 2014 Lucia Braga Area: 2260 ft² Year Completion year of this architecture project Architects: Aedifex Area Area of this architecture project Engineering:Aedifex ConstrutoraCity:MorumbiCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Carolina TomaselliRecommended ProductsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. The project starts from the formation of structural plans, which configures the space, basically determined by structure and spans, and small elements of non-structural seals. It is a residence for 4 residents, which includes an office area, entrance gallery, wine cellar, living room, kitchen, studio, 2 bedrooms, toilet, but the main idea is that all environments are related, and although there is a macro sectorization (intimate / social / service) environments intersect through galleries or small atriums.Save this picture!© Carolina TomaselliSave this picture!PlanSave this picture!© Carolina TomaselliThe major landmark of the residence is the library with a capacity for 1,600 books, located right after the gallery entrance of the house, occupying the two-story high ceiling, and interfacing with the living room and office, which are separated by blocks. The double height still allows a mezzanine, which takes place on the external side, and accesses the upper part of the library, bringing a reinterpretation of the veranda of the Brazilian vernacular house, where the house visually relates to the street, even though it is elevated. The project brings variety references to Brazilian colonial architecture, with reinterpretations of the eaves and terraces.Save this picture!© Carolina TomaselliSave this picture!View 02Save this picture!© Carolina TomaselliThe residence has cross ventilation in all environments, bringing greater thermal comfort. This mechanism occurs through hot air vents above double height, and also through a garden on the slab, with undergrowth and tree mass up to 2m high, in addition, the dorms have openings to external areas located on the east side , and little openings on the west side, helping natural lighting, on both sides, however using sun breaks when necessary.Save this picture!© Carolina TomaselliProject gallerySee allShow lessHouse in Jardim Europa / SPBR ArquitetosSelected ProjectsCall For Submissions: Sustainable RevolutionCall for Submissions Share Save this picture!© Carolina Tomaselli+ 25Curated by Matheus Pereira Sharelast_img read more