Västermalms Atrium / Joliark

Sweden 2015 CopyHousing•Stockholm, Sweden CopyAbout this officeJoliarkOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingStockholmSwedenPublished on August 20, 2015Cite: “Västermalms Atrium / Joliark ” 20 Aug 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Västermalms 庭院住宅项目 / Joliark是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Västermalms Atrium / Joliark photographs: Torjus Dahl / JoliarkPhotographs: Courtesy of Joliark, Torjus Dahl / JoliarkDesign Team:Cornelia Thelander, Elin Rosenberg, Lars Kockum, Cornelia Lindlöf, Kajsa Paulsson, Skanska Nya Hem.Architect In Charge:Per JohansonCity:StockholmCountry:SwedenMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Torjus Dahl / JoliarkRecommended ProductsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsSkylightsJansenRoof Glazing – VISSEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridText description provided by the architects. Västermalms Atrium is a large residential project, located right next to Skanska’s new headquarters in Kungsholmen, central Stockholm. The project includes 165 apartments, underground parking, a kindergarten as well as additional spaces.Save this picture!Courtesy of JoliarkThe project consists of two large building-volumes, positioned in the (plan-)shape of a V. Opening up towards southwest, the volumes frame a bright and quiet courtyard space.Save this picture!DiagramThe height of the two buildings vary between 7 and 15 floors. The lowest parts are located close to the gables facing “Warfvinges väg”, whereas the tallest parts are located in the centre of each volume. Together, the two volumes form a characteristic skyline, changing as one move around the nearby urban environment.Save this picture!Courtesy of JoliarkSeen from the street, the two buildings appear both dense and robust, with bright grey plaster wrapping around the building exterior. Windows are sparse, partly due to the location of bedrooms. Each large bedroom is provided with a slim balcony, achieving visual variation in the façade. The grey colour of the façade is also repeated in the detailing, ensuring a visual continuity.Save this picture!Typical Floor PlanSeen from the courtyard, the approach is rather different. The façade is based upon modular and repetitive elements which in combination with generously glassed rooms and triangular balconies highlight an openness towards the courtyard – a distinct feature in the project. Grey plaster wraps around the edges, linking the two contrasting concepts.Save this picture!Courtesy of JoliarkThe central courtyard is terraced, starting at “Warfvinges väg”, stepping down towards Lustgårdsgatan. Treated as an integral part, the kindergarten-roof is also included in the courtyard terracing.Save this picture!Courtesy of JoliarkThe internal plan is generally organised with three apartments surrounding a staircase; a two-room apartment, as well as two dual aspect apartments, three-room and four-room. Double height attic apartments are located on the top floor, taking advantage of the sloping roof. All of the apartments in the building face the central courtyard.Save this picture!Courtesy of JoliarkProject gallerySee allShow lessCasa Invisible / Delugan Meissl Associated ArchitectsSelected ProjectsPS-26 Office / Wahana ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Kungsholmen, Kungsholmen, Stockholm, SwedenLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Projects Year: Architects: Joliark Area Area of this architecture project Save this picture!Courtesy of Joliark+ 18 Share Housing “COPY” Västermalms Atrium / JoliarkSave this projectSaveVästermalms Atrium / Joliark Year: Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/772136/vastermalms-atrium-joliark Clipboard 2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/772136/vastermalms-atrium-joliark Clipboard “COPY” Area: 17000 m² Area: 17000 m² Year Completion year of this architecture project read more