The Wall House / FARM

first_imgArchDaily Year: Projects Singapore CopyAbout this officeFARMOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHouses3D ModelingSingaporePublished on June 19, 2013Cite: “The Wall House / FARM” 19 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?新加坡WALL豪宅 / FARM是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: FARM Area Area of this architecture project Area: 1116 m² Area: 1116 m² Year Completion year of this architecture project Houses Photographs Save this picture!© Bryan van der Beek & Edward HendricksWhat links these two volumes together is the huge central courtyard at the entrance expressed in an austere geometry of granite floor and wall, an organically shaped oculus and a minimalist planting of six willowy trees. Like a sparse yet artful Chinese landscape painting, this sets the tone for the rest of the spaces. Save this picture!© Bryan van der Beek & Edward HendricksThe landscape design, similar to the house, is also experienced in multiple correlated layers. It takes its inspiration from the philosophy of classical Chinese Garden where views are borrowed through cutouts and vistas, and where sight lines and spaces begin to overlap.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessShortlist Announced to Design Moscow’s First Park in 50 YearsArchitecture NewsBritish Council Launches Open Call for First Ever Exhibition of Antarctica ArchitectureArchitecture News Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/389209/the-wall-house-farm Clipboard “COPY” 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/389209/the-wall-house-farm Clipboard photographs: Bryan van der Beek & Edward HendricksPhotographs: Bryan van der Beek & Edward Hendricks+ 25 Share CopySave this picture!© Bryan van der Beek & Edward HendricksRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWoodAccoyaAccoya® CanalsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. This is a tale of two houses – similar looking, yet independent and coming together to form a coherent whole. The two blocks sit on a sprawling piece of land, belonging respectively to the retired parents and one of their children. Save this picture!© Bryan van der Beek & Edward HendricksThis separation of the house into two blocks, in part a response to the sheer scale of the land, is also a requirement brief given by the clients. Programmatically, it consists of a two-storey block with the main living and master bedroom area, and a single-storey block housing the entertainment areas of the house. The Wall House / FARMSave this projectSaveThe Wall House / FARMSave this picture!© Bryan van der Beek & Edward HendricksHouses•Singapore 2013 The Wall House / FARM Year: last_img read more