Renovation of Split-Level Hair Salon & Residential / HAO Design

first_imgArchDaily Renovation of Split-Level Hair Salon & Residential / HAO Design Save this picture!© Hey! Cheese+ 66 Share Area: 315 m² Year Completion year of this architecture project Year: “COPY” 2014 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/606584/renovation-of-split-level-hair-salon-and-residential-hao-design-studio Clipboard Projects “COPY” CopyWellbeing, Houses, Renovation•Taiwan (ROC) Taiwan (ROC) Interior Designers: HAO Design Area Area of this architecture project Renovation of Split-Level Hair Salon & Residential / HAO DesignSave this projectSaveRenovation of Split-Level Hair Salon & Residential / HAO Design Photographs Photographs: Hey! Cheese Save this picture!© Hey! CheeseRecommended ProductsCeramicsApavisaTiles – JewelsCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterText description provided by the architects. When we have the first sight of the old house which seems ordinary, we know it has potential to be the hair salon and residential which have interesting spatial pattern and startling style. According to client’s uniqueperception of art work, we anticipated the house after renovation would be modern and retro at the meantime, and very boldly colored.Save this picture!© Hey! CheeseSave this picture!DiagramSave this picture!© Hey! CheeseThe first renovation we did is trim the scale of original split-level which looks heavy and enclosed, in the end, it turned out to be open and penetrating split-level which make space has more the sense of multi-level. In the first floor, we use plenty of Loft elements like pipes mirror, container wall, chairs in aeronautic industry style and concrete as basic tonality with bold color woods, make client’s art collections as embellish to create the fantasy atmosphere for this hair salon. When people walk through the first split-level with splendid color and turn into the second floor, the (boxing) arena-looking split-level with red-dyed wood is the prime focus of the whole space, and look through the metal net, people still be capable of viewing the art collections located on the first split-level.Save this picture!© Hey! CheeseOn the other side of second floor, we use retro decorative tiles in black and white to match the mottled white brick wall and the vintage cabinet in unique blue and also client’s collections. We did not make the maximum space for commercial use, instead, we remain the balcony for nature. Going upstairs along the sunlight and shadow of the trees into the third floor is the entrance of client’s residence, the balcony full of sunshine and green trees come into view, red book case as concealed door is the entrance of dressing room just next to the living room and dining room.Save this picture!© Hey! CheeseThe huge tree at the balcony can reach to the fourth floor due to the atrium of balcony. In the bedroom, we use the dark purple wall and dark purple celling with white décor molding to match amaranth curtain and neon orange pendant lamp which was rarely seen in residential bedroom, the startling choose to meet client’s request. Thanks for client’s acceptance of our various, subversive, and unlimited thoughts of design so that we are able to play this rhapsody of renovation we would never forget.Save this picture!© Hey! CheeseProject gallerySee allShow lessBaiyunting Culture and Art Center / Dushe Architectural Design CoSelected ProjectsArquitetas Invisíveis Presents 48 Women in Architecture: Part 4, UrbanismArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/606584/renovation-of-split-level-hair-salon-and-residential-hao-design-studio Clipboard Wellbeing CopyAbout this officeHAO DesignOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsHealthcare ArchitectureWellbeingResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationHealthcare ArchitectureRenovationTaiwanRefurbishmentHousesProvince of ChinaTaiwan (ROC)Published on March 13, 2015Cite: “Renovation of Split-Level Hair Salon & Residential / HAO Design” 12 Mar 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more