Casa Lara / Felipe Hess Arquitetos

first_img Photographs “COPY” Projects Architects: Felipe Hess Arquitetos Area Area of this architecture project CopyHouses•São Paulo, Brazil Casa Lara / Felipe Hess ArquitetosSave this projectSaveCasa Lara / Felipe Hess Arquitetos Photographs: Ricardo BassettiBuilder:Potentia EngenhariaEngineer:Marcelo RibeiroWooden Cabinetry:MarvelarWindows:A&E BrasilLandscaping:Rodrigo OliveiraLighting:Companhia de IluminaçãoSite Area:410 sqmArchitect In Charge:Felipe Hess, Federico ConcilioCity:São PauloCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ricardo BassettiRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsJansenWindows – Janisol PrimoDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedText description provided by the architects. About: taking advantage from the local construction laws, which allow to build up to the side borders of the plot, the architects designed two gardens, one in the front and one on the back of the house. The entrance happens through a flourishing tropical garden hiding the actual house and giving access straight to the integrated living-dining room, which opens on the back garden too.Save this picture!© Ricardo BassettiSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Ricardo BassettiThe upper block, which accommodates three complete suites, uses the whole width of the plot and opens on both gardens. It leans on the border walls and on two ground floor volumes, which organize all the service facilities: the stone box hosts the laundry, the kitchen and deposits, while the metallic one, on the back, contains the social lavatory and an equipment storage for the garden and swimming pool. Behind the pool, a high wall hides the steam room as well as the vestiaries.Save this picture!© Ricardo BassettiSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Ricardo BassettiThe façade texture is given by the variation of the wooden slats: the horizontals, regular and fixed hides the bathrooms, giving privacy and yet view on the surrounding trees, while the verticals seals the rooms with irregular openings and different boards ‘sizes. This solution allows natural lighting and ventilation to all rooms, without losing discretion.Save this picture!© Ricardo BassettiOn the top floor, a curtain box crowns the volume, hosting the water tanks and the barbecue. All around it, a wide solarium terrace with a 360 view on the city.Save this picture!© Ricardo BassettiProject gallerySee allShow lessJeanne Gang to Expand New York’s American Museum of Natural HistoryArchitecture NewsAt Crystal Bridges Museum, Frank Lloyd Wright’s Bachman-Wilson House Reframes Archit…Articles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776318/casa-lara-felipe-hess Clipboard Houses “COPY” Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776318/casa-lara-felipe-hess Clipboard ArchDaily Casa Lara / Felipe Hess Arquitetos 2015 CopyAbout this officeFelipe Hess ArquitetosOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSao PauloSão PauloBrazilPublished on November 05, 2015Cite: “Casa Lara / Felipe Hess Arquitetos” 05 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area: 350 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Ricardo Bassetti+ 42 Share Year: last_img read more